Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

«Άκου τι θα πω» ένα αφιέρωμα στον Γιώργο Μαργαρίτη.


  «Άκου τι θα πω»   ένα αφιέρωμα στον Γιώργο Μαργαρίτη για τα 40 χρόνια προσφοράς του στο ελληνικό τραγούδι. 
 Με μια μεγάλη συναυλία,  γιόρτασε τα 40 χρόνια του στο τραγούδι , ο  ερμηνευτής Γιώργος Μαργαρίτης,    την  Δευτέρα  24 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Βράχων.
 Στη σκηνή βρέθηκαν  οι  μεγάλοι συνθέτες και δάσκαλοι  Μίμης Πλέσσας, Χρήστος Νικολόπουλος, Τάκης Σούκας και Δημήτρης Παπαδημητρίου καθώς και οι ερμηνευτές  Μελίνα Ασλανίδου,  Γλυκερία, Γιάννης Κότσιρας,   Χρήστος Μάστορας,  Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιώτα Νέγκα, Χριστιάνα Γαλιάτσου και  Πέτρος Σκάρος   τραγουδώντας τις επιτυχίες του λαϊκού τραγουδιστή.      
Ο Γιώργος Μαργαρίτης αποτελεί μια ιδιότυπη περίπτωση στον χώρο του ελληνικού τραγουδιού. Μέσα στη φωνή του και τον απαράμιλλο τρόπο του ενώνονται δημιουργικά τα βυζαντινά ακούσματα που έχει απ’ τους παντοτινούς δασκάλους του τραγουδιού μας και τα δύσκολα βιώματά του. 



 


















































Μαργαρίτα Ζορμπαλά, Ιστορίες & Τραγούδια.

 Με δύο εμφανίσεις  Παρασκευή 19 και Σάββατο 20 Οκτωβρίου, στον Φιλολογικό Σύλλογο ¨Παρνασσός¨,  η Μαργαρίτα Ζορμπαλά ανοίγει το κουτάκι των αναμνήσεων της, ανοίγει τα φωτογραφικά της άλμπουμ και τη δισκοθήκη της, ανοίγει τα βιβλία που αγάπησε και τις ιστορίες τους. 
«Ανοίγει» τη μνήμη και το αίσθημά της.

Κάθε εμφάνιση της Μαργαρίτας Ζορμπαλά είναι μία πρόταση , έχει μια ιδέα,
ένα θέμα, έχει συνοχή και το αίσθημα του συλλεκτικού.
Τα τελευταία χρόνια με κεντρικό όχημα τη μουσική και το τραγούδι, ανοίγεται και στους δρόμους της θεατρικής πράξης. Μουσικότητα εξάλλου εκπέμπουν τα πάντα επάνω της, η κίνηση της, η ομιλία της, η κάθε χειρονομία της. Παράλληλα η θεατρική έκφραση είναι μέσα της από την παιδική ηλικία.
Άλλωστε το θέατρο το γνώρισε, το σπούδασε και το δοκίμασε με μεγάλη επιτυχία.

Η φετινή της παράσταση είναι στην ουσία ένας μουσικός μονόλογος όπου «όλα μπερδεύονται γλυκά».
Οι ιστορίες που ξεκινούν από την παιδική ηλικία και προχωρούν στην εφηβεία και στα νεανικά χρόνια για να ολοκληρωθούν στην ωριμότητα της φέρνουν συγκυριακά στη ψυχή τραγούδια, μουσικές απρόβλεπτες και ξεχωριστές.
Όπως το μυαλό μας σκαρώνει πολλές φορές παιχνίδια, όπως στα όνειρα βλέπουμε ασυνείδητα δικές μας ιστορίες ή απραγματοποίητες επιθυμίες.
Μαργαρίτα Ζορμπαλά.


«Ιστορίες & Τραγούδια»
 Παρασκευή 19 και Σάββατο 20 Οκτωβρίου ώρα 20.30
Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός  Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8,  Αθήνα .