Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων του 1ου Μανδακάσειου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φωτογραφίας 2016

1ο βραβείο Γώγος Στέφανος

Η Ακαδημία Γραμμάτων & Τεχνών Καστοριάς «Θωμάς Μανδακάσης», έχει την χαρά και τη τιμή να ανα-κοινώσει τα αποτελέσματα των φωτογραφικών έργων που διακρίθηκαν στον 1ο Μανδακάσειο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φωτογραφίας 2016 με θεματικό αντικείμενο «Τα Ελληνικά Μνημεία Τέχνης & Πολιτισμού», όπως αυτά προέκυψαν από την κρίση της 7μελούς καλλιτεχνικής επιτροπής αξιολόγησης. Ήταν μεγάλη η πρόκληση και η ευθύνη, ώστε να πραγματοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η διαδικασία βαθμολόγησης, υπολογίζοντας πολλές παραμέτρους επιλεξιμότητας, οι οποίες δεν περιορίστηκαν αποκλειστικά στο τεχνικό ζήτημα λήψης της φωτογραφίας αλλά δίνοντας έμφαση σε κριτήρια, όπως η πρωτοτυπία, η διασύνδεση των μνημείων με την κοινωνία, η φόρμα και το περιεχόμενό της.
Τα φωτογραφικά έργα που συμμετείχαν στην διαγωνιστική διαδικασία ήταν 101 εκ των οποίων διακρίσεις έλαβαν 11 για την κατηγορία των ενηλίκων και 14 για την κατηγορία των μαθητών.
Σύντομα, θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα πραγματοποίησης της τελετής βράβευσης και έκθεσης των φωτογραφιών στο Αρχοντικό Βέργουλα.
Η Ακαδημία μας εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες του διαγωνισμού της, δια-κριθέντες και μη, ευελπιστώντας το «ευ αγωνίζεσθαι» να διέπει πάντα τη ζωή τους μέσα από πράξεις δημιουργίας, προσφοράς και πολιτισμού, καλλιεργώντας υγιή πρότυπα στη σημερινή μας κοινωνία και αναδεικνύοντας την μεγάλη μας ιστορία και πολιτισμική κληρονομιά.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ δείτε  εδώ