Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Φωτογραφικό οδοιπορικό του Στράτου Καλαφάτη στην Αθωνική Πολιτεία.

''Για την ολοκλήρωση αυτής της εργασίας χρειάστηκαν πέντε χρόνια και είκοσι έξι συνολικά ταξίδια στην Αθωνική Πολιτεία. Σε αυτό το διάστημα επισκέφτηκα και φωτογράφησα σχεδόν στο σύνολο της την Επικράτεια του Αγίου Όρους. Υπάρχουν φωτογραφίες από κάθε γωνιά. Μέσα από μονές, κελιά, σκήτες, σπηλιές και ησυχαστήρια.''


Ο Στράτος Καλαφάτης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1966. H σχέση του με την φωτογραφία ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1980.
Φοιτητής στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο παρακολούθησε  από κοντά τις πρώτες οργανωμένες φωτογραφικές δράσεις στην πόλη του.
Ήταν η εποχή που ξεκινούσε η Φωτογραφική Συγκυρία και οι πρώτες προσπάθειες της δημιουργίας ενός φωτογραφικού μουσείου. Πολλές εκθέσεις, νέοι φωτογράφοι, και ομάδες, δημιουργούσαν ένα σκηνικό γόνιμο για την ανάπτυξη της φωτογραφικής τέχνης.

Η έκθεση "Άθως, Τα Χρώματα της Πίστης" πραγματεύεται το μοναδικό τόπο του Αγίου Όρους περιγράφοντας το τοπίο, την αρχιτεκτονική, λεπτομέρειες της καθημερινότητας αλλά κυριότερα τους ανθρώπους που ζούνε εκεί, λέει ο Σταύρος Καλαφάτης στο Lifo.gr.
Για την ολοκλήρωση αυτής της εργασίας χρειάστηκαν πέντε χρόνια και είκοσι έξι συνολικά ταξίδια στην Αθωνική Πολιτεία. 
Σε αυτό το διάστημα επισκέφτηκα και φωτογράφησα σχεδόν στο σύνολο της την Επικράτεια του Αγίου Όρους. Υπάρχουν φωτογραφίες από κάθε γωνιά του Αγίου Όρους. Μέσα από μονές, κελιά, σκήτες, σπηλιές και ησυχαστήρια.


 























 Πηγή: http://m.lifo.gr